Loading icon

Hvorfor du skal besøge Australien

For ti år siden virkede Australien fjernt og farligt som et muligt land for turisme. Men på det seneste vælger flere og flere det som et sted at slappe af. Australien, kendt som det eneste land i verden, der besætter et helt kontinent, vinder popularitet blandt turister. Og forklaringen er meget enkel: spektakulære naturlandskaber, hvide sandstrande, futuristiske byer, fantastisk dyreliv, alt dette og lidt flere forhekselser ved første øjekast, selvom dette blik blev kastet på flyeren fra det mest populære rejsebureau i nærheden.
Turister booker normalt et hotel i Australia på forhånd online, sammenlign priser, bedømmelser og anmeldelser. For eksempel i Sydney kan du booke Hyatt Regency Sydney fra 139 euro pr. nat.

Fordi Australien er det sjettestørste i verden målt på areal, varierer dets klima fra region til region: i nord for landet er det tropisk, og i syd, sydøst er det tempereret. Da landet ligger på den sydlige halvkugle, er årstidernes skiften modsat den europæiske. Så sommeren falder i perioden fra december til marts, vinteren - fra juni til september, og den varmeste tid på året - fra november til januar. Og det betyder, at du skal forberede dig på rejsen på forhånd: afskrækningsmidler og behageligt tøj hjælper ikke med at overskygge din ferie.

Selv den mest krævende turist har masser at vælge imellem. Dette er et paradis for både friluftsentusiaster og kendere af kulturel berigelse. De største og mest folkerige byer i Australien er Canberra, hovedstaden i landet, Sydney, Melbourne, Adelaide, Perth, Brisbon. Hver by er unik og klar til at tilbyde forskellige måder at slukke din tørst efter turisme på.


Sydney Values

I staten New South Wales er byen Sydney berømt for sit Toli-skalformede operahus, tjærepapirbølger og den største stålbuebro i Australien, Havnebroen, som i sjov kaldes "hangaren". takket være deres karakteristiske former. For at lære alt om Australiens dyreverden kan du gå til Taronga Zoo, en af de største i verden, og til Sydney Aquarium, som smukt viser Australiens undervandsverden med mere end 650 arter af fisk og havliv af Great Barrier Reef. For at stifte bekendtskab med det lokale dyreliv bør du bestemt tage til Royal Sydney Botanic Gardens. En anden attraktion i Sydney er Den Hellige Jomfru Marias katedral, landets største kirke og nationale helligdom. Det er værd at være opmærksom på Sydney Tower - den højeste bygning i byen, i modsætning til forventningerne, er dette ikke et tv-tårn, kun restauranter, butikker og to observationsdæk er placeret inde i det.

Beauty of Melbourne

Melbourne, hovedstaden i staten Victoria, er den næststørste by i landet, men ikke den største. Byens hovedtorv er Federation Square, hvor National Gallery of Victoria ligger. En anden historieholder er Melbourne Museum , og Victoria Art Center er vært for forestillinger af det berømte Melbourne Ballet Company, forskellige operaer, forestillinger og koncerter. På observationsdækket i den højeste bygning tager "Eureka" pusten fra udsigten over byen. Udkanten af Melbourne fortjener særlig omtale: Phillip Island er berømt for sin utrolige pingvinparade og en enorm koloni af pelssæler.


Fantastiske steder i Australien

Men Australien er ikke kun berømt for byer, men også for de smukkeste nationalparker og naturlige attraktioner. Den nok mest berømte er Ayers Rock (Uluru), en massiv monolitisk klippe i den centrale australske ørken, der kan skifte farve i løbet af dagen. Yderligere på listen at besøge er Blue Mountains Reserve med eukalyptusskove, Kakadu og Namadzhi National Parks , hvor du kan stifte bekendtskab med de oprindelige folks kultur, og den berømte Outback tyndt befolkede semi-ørken i den centrale del af kontinentet .

Australsk surfing

Surfing er en anden grund til at bruge mere end 20 timer på et fly. Australien betragtes som surfernes fødested. Landets østkyst, kendt som "Guldkysten", er berømt for sine lange sandstrande og store bølger. Der er også et stort antal surfskoler og specialbutikker. Byron Bay er et fantastisk sted for dem, der er klar til at lære, hvordan man selvsikkert står på brættet, såvel som for dem, der allerede har mestret denne sport. I Sydney, for en simpel badeferie eller surfing, kan du tage til Bondi Beach, og i Melbourne vil Bells Beach klare sig fint.