Loading icon

Brisbane, Australien - hvad skal man se, hvor skal man tage hen?

Brisbane er hovedstaden og den mest folkerige by i den australske delstat Queensland og er porten til Queensland for besøgende fra New South Wales og Victoria. Brisbane ligger ved Brisbane-floden, omkring 15 kilometer fra dens udmunding i Moreton Bay. Byen er opkaldt efter Brisbane, North Somerset i England, som igen blev opkaldt efter Sir Thomas af Brisbane, guvernør i New South Wales fra 1821 til 1825.

Mange turister foretrækker at reservere et hotel i Australia på forhånd online. Så du kan få et godt tilbud, sammenligne priser og anmeldelser. For eksempel, i Brisbane starter priserne ved € 9 pr. nat, Stamford Plaza Brisbane kan bookes fra € 79 pr. nat.



Byens vigtigste street er George Street, som løber fra Queen Street Mall til Central Station.
Det er hjemsted for mange butikker og restauranter samt adskillige store bybygninger (inklusive rådhuset).

En af Brisbanes mest populære attraktioner er South Bank Parklands, som tilbyder en række aktiviteter. Det huser også Brisbane Interactive Museum, Skate Park, Wildlife Sanctuary og Open Air Cinema. Parklands ligger på den anden side af floden fra byens centrum.


The Queensland Museum er et andet af Brisbanes største attraktioner.
Det byder på en bred vifte af kulturelle udstillinger, herunder kunstgallerier, naturhistoriske udstillinger og dinosaurfossiler. Den naturhistoriske sektion har fremvisninger af Australiens unikke fauna og flora. Museet fremmer også miljøbevidsthed ved at afholde arrangementer om emner som klimaændringer og bæredygtig livsstil. "

Der er andre turistattraktioner i Brisbane.
Roma Street Park byder på en naturskøn udsigt over byens centrum og er vært for begivenheder såsom festivaler og koncerter. Victoria Bridge er populær blandt fodgængere, da den forbinder South Bank til North Quay. På hver kyst er der caféer og restauranter, hvor du kan spise i den friske luft. På den anden side af broen er Central Station-området, hjemsted for nogle af Brisbanes ældste bygninger.

Eagle Farm Airport ligger i de vestlige forstæder til Brisbane.
Lufthavnen flyver indenrigsflyvninger til Sydney, Melbourne, Cairns, Darwin, Canberra og det regionale Queensland.



Hvis du leder efter et udendørs eventyr, der ikke vil ødelægge dig, tag til Mount Coot-Ta, der ligger kun 15 minutter fra byens centrum. Der er mange vandrestier her, men hvis du vil have noget lidt mere udfordrende, så prøv at gå stien til toppen for en betagende udsigt over Brisbane by. En anden populær mulighed for vandrere er The Gap Falls Trail, som har flere stier, der spænder fra 10 minutter til fem timer!

Brisbane Botanical Gardens er et andet populært valg for både lokale og turister.
Uanset om du leder efter nogle udendørs aktiviteter eller afslapning, har denne smukke have en række aktiviteter, der passer til alle dine interesser. Store attraktioner omfatter Tropical Center, hvor du kan lære om alt fra orkideer til kødædende planter, Orangeri-labyrinten, som byder på en unik oplevelse for både voksne og børn, og stemningsfulde koncerter.